چرا نبايد ماهي قرمز را در محيط‌هاي طبيعي رها كنيم؟

به تخصصي ترين مرجع گردشگري خوش آمديد

چرا نبايد ماهي قرمز را در محيط‌هاي طبيعي رها كنيم؟

ماهي قرمز گونه اي غيربومي در كشور ما است كه در صورت ورود به محيط هاي طبيعي آبزي مي تواند بسيار خطرناك باشد زيرا با ديگر ماهيان بومي كشور رقابت مي كند. از طرف ديگر ، اين كشور قادر به ايجاد جمعيت هاي بزرگ و پايدار است كه بر گونه هاي بومي ارزشمند كشور تسلط …

چرا نبايد ماهي قرمز را در محيط‌هاي طبيعي رها كنيم؟ https://majale-rooz.ir/2021/03/چرا-نبايد-ماهي-قرمز-را-در-محيط‌هاي-طبي/ مجله روز Sun, 28 Mar 2021 23:04:11 0000 جامعه و خانواده https://majale-rooz.ir/2021/03/چرا-نبايد-ماهي-قرمز-را-در-محيط‌هاي-طبي/ ماهي قرمز گونه اي غيربومي در كشور ما است كه در صورت ورود به محيط هاي طبيعي آبزي مي تواند بسيار خطرناك باشد زيرا با ديگر ماهيان بومي كشور رقابت مي كند. از طرف ديگر ، اين كشور قادر به ايجاد جمعيت هاي بزرگ و پايدار است كه بر گونه هاي بومي ارزشمند كشور تسلط …

ماهي قرمز گونه اي غيربومي در كشور ما است كه در صورت ورود به محيط هاي طبيعي آبزي مي تواند بسيار خطرناك باشد زيرا با ديگر ماهيان بومي كشور رقابت مي كند. از طرف ديگر ، اين كشور قادر به ايجاد جمعيت هاي بزرگ و پايدار است كه بر گونه هاي بومي ارزشمند كشور تسلط دارند.

به گزارش مجله روز ، سالهاست كه دوستداران محيط زيست نسبت به رهاسازي ماهي قرمز در رودخانه ها ، درياچه ها و ساير محيط هاي طبيعي هشدار مي دهند. در حالي كه توصيه بسياري از كارشناسان اين است كه ماهي قرمز را براي محافظت از حقوق حيوانات خريداري نكنيد ، در صورت خريد ، به هيچ وجه نبايد در طبيعت رها شود. ميلاد خسروي – محقق گونه هاي غيربومي آبزي و استاد بيوسيستماتيك حيوانات – وي درباره ماهي قرمز و صدمات جبران ناپذير آن به محيط هاي طبيعي به مجله روز گفت ، برخي از آنها در زير ذكر شده است:

* ماهي قرمز گونه اي غير بومي است كه به طور عمدي يا تصادفي به دليل فعاليتهاي انساني وارد محدوده طبيعي خود مي شود و اگر بتواند خود را با شرايط جديد محيطي سازگار كند ، توليد مثل مي كند و جمعيتهاي پايداري را تشكيل مي دهد. در نتيجه ، آنها گونه هاي غيربومي هستند. ماهي قرمز ، در يك محيط جديد مستقر مي شود و به يك گونه مهاجم تبديل مي شود.

* ماهي قرمز بومي چين قادر به مقاومت در برابر طيف گسترده اي از دما ، شوري و آلودگي آب است. به همين دليل ، مي تواند شرايط مختلف محيط جديدي را كه وارد آن مي شود ، تحمل كرده و با آن سازگار كند.

* متاسفانه اكنون چندين سال است كه به افرادي كه ماهي قرمز را در رودخانه ها ، درياچه ها و … رها مي كنند كمك مي كنيم. بعد از نوروز انجام اين كار مي تواند براي ساير آبزيان بسيار خطرناك باشد.

* يكي از ويژگي هاي مهم در زمينه توليد مثل ماهي طلايي ، ظهور اين پديده است. بنابراين ماهي هاي ماده مي توانند تخمهاي خود را بدون حضور ماهي نر و استفاده از اسپرم ماهي نر بارور كنند. اين باعث مي شود كه ماهي قرمز به سرعت جمعيت پايدار در محيط را تشكيل داده و به مهاجمان تبديل شود.

*اثرات مضر حضور ماهي قرمز در محيط هاي طبيعي شامل افزايش آلودگي و كدورت آب به دليل تغذيه گياهان و مواد آلي در بستر آب و از بين رفتن گياهان آبزي است كه از آنها به عنوان لانه و محل تخم ريزي براي ساير ماهي هاي بومي استفاده مي شود. .

*رقابت تغذيه اي با ساير گونه هاي بومي ، كمك به رشد غيرقابل كنترل جلبك ها ، هدر دادن اسپرم از ماهي كپور بومي ، كاهش رفتار توليد مثل برخي از دوزيستان بومي در حضور اين گونه و انتقال بيماري در ساير ماهي ها از ديگر اثرات مضر محيط ماهي قرمز است.

* پرورش ماهي قرمز در كشور ما عمدتا در استخرها و تورهاي ماهي انجام مي شود ، اما ما اغلب شاهد نقض استانداردهاي توليد مثل ، به ويژه نقاط مربوط به قرنطينه و رهاسازي ماهيان پرورشي و زينتي در اكوسيستم هاي آبي هستيم. متأسفانه ، گونه هاي وحشي ماهي قرمز و گونه هاي نزديك به اين گونه (گونه هاي ديگر تيره Carassius) در برخي از سيستم هاي آبي كشور مانند تالاب هاي انزلي ، درياچه هامون و درياچه نئور ، اردبيل ، مسلط و مشكل ساز شده اند.

* بسيار مهم است كه ماهي قرمز به اكوسيستم طبيعي كشور ما وارد نشود و مردم به هيچ وجه اين گونه را در محيط طبيعي خود رها نكنند.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.