روش ساده سازي عرضه و تقاضاي زنجيره فولاد با هدف ساده سازي بازار فولاد ، مديريت عرضه و تقاضا در بورس كالا و حل مشكلات آن و همچنين مديريت صنايع وابسته از جمله خودرو و لوازم خانگي اعلام شد. . . اين سياست كه انتقادات بسياري را به دنبال داشت ، سرانجام به جايي رسيد …
از ابلاغ تا دستور جهانگيري براي اصلاح https://majalehirani.ir/2021/از-ابلاغ-تا-دستور-جهانگيري-براي-اصلاح/ مجله ايراني Fri, 02 Apr 2021 21:18:42 0000 اقتصاد https://majalehirani.ir/2021/از-ابلاغ-تا-دستور-جهانگيري-براي-اصلاح/ روش ساده سازي عرضه و تقاضاي زنجيره فولاد با هدف ساده سازي بازار فولاد ، مديريت عرضه و تقاضا در بورس كالا و حل مشكلات آن و همچنين مديريت صنايع وابسته از جمله خودرو و لوازم خانگي اعلام شد. . . اين سياست كه انتقادات بسياري را به دنبال داشت ، سرانجام به جايي رسيد …
روش ساده سازي عرضه و تقاضاي زنجيره فولاد با هدف ساده سازي بازار فولاد ، مديريت عرضه و تقاضا در بورس كالا و حل مشكلات آن و همچنين مديريت صنايع وابسته از جمله خودرو و لوازم خانگي اعلام شد. . . اين سياست كه انتقادات بسياري را به دنبال داشت ، سرانجام به جايي رسيد كه معاون اول رئيس جمهور براي حمايت از بورس اوراق بهادار براي اصلاح آن اصرار ورزيد.
به گزارش مجله ايراني ، در آخرين روزهاي آبان ماه سال 1399 ، روش ساده سازي عرضه و تقاضاي زنجيره فولاد كه مورد تاييد معاون اول رئيس جمهور نيز قرار گرفت ، از سوي معاون رئيس جمهور به وزير صنعت ، معدن و تجارت گزارش شد. . (سمت) و وزير اقتصاد.
براي تصميمات 154مين جلسه ستاد هماهنگي اقتصادي دولت در مورد بازار محصولات فولادي و بر اساس پيشنهادات مختصر ، وزارت صمت موظف به تجديد نظر در توانايي ها و تعيين نيازهاي واقعي همه واحدهاي موجود در سيستم شد. دو ماه از اعلام سياست مي گذرد. بهينه سازي عمل.
با اين حال ، اين روش با حاشيه ها و انتقادهايي روبرو شد ، كه اين گزارش به طور كامل بررسي و دوباره بازپس گرفت.
روش ساده سازي عرضه و تقاضاي زنجيره هاي فولادي در زماني مطرح شد كه اختلافات زيادي وجود داشت. در همان روزهاي اول ، اين گفتگو با واكنش هاي مثبت و منفي بسياري از سوي مديران فولاد ، معدن ، فعالان ميداني ، انجمن ها و سازمان هاي مرتبط روبرو شد. اما جلوگيري از توزيع كرايه در بين طرفداران و مخالفان اين سياست امري معمول بود. با توجه به اينكه اين سياست در رابطه با زنجيره آهن و فولاد اعلام شده بود ، پاسخ دبير انجمن سنگ آهن ايران از اولين نظرات بود.
ايجاد تعادل و شفافيت در زنجيره فولاد با اجراي فرآيند فولاد
سعيد عسكرزاده معتقد بود كه سياست دولت براي تنظيم ميزان عرضه و تقاضاي زنجيره آهن و فولاد ، اگرچه داراي اشكالاتي است ، اما به طور كلي مثبت و داراي نقاط قوت بسياري است و ابزاري موثر در ايجاد تعادل و شفافيت در زنجيره است. . با توجه به اينكه در دهه هاي اخير ، دولت در بسياري از موارد برنامه ريزي و قيمت گذاري را از جمله بخشهاي زنجيره آهن و فولاد در دستور كار قرار داده است كه قطعاً شاهد شكست اين سياست و مشكلات توليدكنندگان هستند. مصرف كنندگان اما در اين دستورالعمل جديد ، تا حد زيادي از محل تداخل و قيمت گذاري دستوري فاصله گرفته است.
انجمن غلطك هاي فولاد ايران نيز كليات “روش تنظيم عرضه و تقاضاي فولاد” را تأييد كرده و بر رانت خواري دولت و مجلس در بازار فولاد تأكيد كرده و زواياي پنهان انتقادات از سوي فولادسازان را برجسته مي كند. اين انجمن معتقد است كه دولت در بخشنامه اي در حال خاتمه دادن منافع اجاره اي در بازار فولاد است ، در حالي كه بسياري از آنها كه قبل از اعلاميه اين لايحه ، غلطك ها را مقصر مي دانستند ، آنها را توبيخ مي كردند و آنها را بهانه هاي دروغين و سهام مي ناميدند. شاخص ارز نيز كاهش يافت . حتي قبل از اجرايي شدن اين سياست ، سعي كنيد جلوي اجراي آن را بگيريد.
اين انجمن البته پيشنهادهاي اضافي براي ساماندهي بازار فولاد براي افزايش طرح فولاد در دولت و مجلس و آن را به عنوان يك بسته پيشنهادي ارائه داد كه طي آن هشت پرونده را با ارائه شواهد و مدارك دادگاه مطلوب تهيه و تدوين كرد.
اتاق بازرگاني ، صنايع ، معادن و كشاورزي ايران از جمله طرفداران پرونده وي در تلاشند نسخه واقعي اين بيانيه را به صورت آنلاين در دسترس قرار دهند. در اعلاميه خود ، اعلام كرد كه “با تصميم ستاد هماهنگي اقتصادي دولت ،” يك روش ساده سازي عرضه و تقاضاي زنجيره فولاد براي اجرا “، و بر اساس اين روند جديد ، كه مطابق نظر كارشناسان اتاق ، دولت اذعان كرده اند كه قيمت ها رقابتي هستند. “” كشف و تعيين در بورس كالا. “
براساس اتاق بازرگاني ايران ، مهار تداوم اجاره در قيمت گذاري محصولات ، حذف واسطه ها ، حمايت از معادن كوچك و متوسط به عنوان توليدكننده حجم اصلي اشتغال در منطقه و دستيابي به تعادل و بلند مدت جلوگيري از شوك قيمت به بخش فولاد . توسعه زنجيره آهن و فولاد لازم است. بنابراين ، با اعلام روش جديد ساده سازي عرضه و تقاضاي زنجيره فولاد ، فعالان بخش خصوصي احساس مي كنند كه اين بخشنامه در عرضه كليه محصولات بالادستي و پايين دستي زنجيره از طريق بورس كالا و جستجوي قيمت هاي واقعي مورد تأكيد قرار مي گيرد. بر اساس عرضه در بازار و تقاضا گام مهمي براي كاهش نرخ ها است.
يك گام اساسي براي محافظت از منافع ملي و از بين بردن رانت ها
در همين راستا ، بهرام شكوري ، رئيس كميسيون صنايع معدني و صنايع معدني اتاق بازرگاني و صنايع ايران گفت كه اعلام اين سياست گام مهمي در جهت حفظ منافع ملي و جلوگيري از آسيب هاي طولاني مدت به آهن و فولاد است. زنجيره ارزش به عنوان يك حوزه سرمايه گذاري عمده.
علاوه بر اين ، سجاد قره نگي ، نايب رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادر كنندگان مواد معدني ايران و نايب رئيس كميسيون صنايع معادن و مواد معدني اتاق ايران ، گفت كه تلاش مي كند تا عرضه محصولات بالادستي و تقليل يافته آهن و زنجيره فولاد وي در بورس كالا خاطرنشان كرد: دولت محدوده قيمت را فقط پس از فاصله از محل قيمت گذاري منظم تا حد زيادي تعيين كرده كه بهتر است ، اين محدوده قيمت بايد برداشته شود و سيستم عرضه و تقاضاي بازار وجود داشته باشد. در محصول و مجاز به تعيين قيمت منطقي بر اساس شرايط اقتصادي است. سرانجام ، اگرچه اين سياست نياز به اصلاح دارد و ما اميدواريم كه دولت با استفاده از نظرات بخش خصوصي و اتاق ايران در جهت اين اصلاحات گام بردارد ، اما ما بر اساس منافع ملي هستيم و اميدواريم كه به جدي خوش آمديد به كليت و روحيه آن عزم براي اصلاح زنجيره آهن و فولاد در كشور وجود دارد.
عدم رفع نقص فرآيند فولاد صدمات جدي به صنعت وارد مي كند
اما وي در نامه اي خطاب به معاون اول رئيس جمهور ، قبل از رئيس انجمن توليدكنندگان فولاد ايران ، نكاتي را درباره اين سياست توضيح داد و ايرادات خود را بيان كرد و آنها را ناديده گرفت. آسيب جدي به صنعت فولاد از عدم مشاركت انجمن توليدكنندگان فولاد در تهيه اين سياست خوانده و شكايت كرده است.
محدوده قيمت تعيين كنيد ضميمه خط مشي مربوط به محصولات مختلف اين مجموعه يكي از نكاتي بود كه منتقدان اين سياست مطرح كردند و برخي از فعالان اين حوزه از آن به عنوان قيمت گذاري دستوري ياد كردند. به گفته وي ، تجربه نشان داده است كه قيمت ها معمولاً از نظر روانشناختي با سقف گره خورده اند و حتي اگر قيمت محصول با توجه به ميزان عرضه و تقاضا بايد پايين تر از سقف باشد ، معاملات همچنان با قيمت سقف انجام مي شود.
يا يكي ديگر از فعالان پروژه منتقد (متخصص و فعال در صنعت فولاد) آشوكان بهرامي معتقد بود كه زنجيره فولاد ، به ويژه مصرف كنندگان كوچك ، كه اكنون به دليل كمبود زيرساخت ها ، نياز اساسي براي ثبت حتي واقعي و كنترل تقاضاي عرضه را دارند. ، اين اسامي خود براي تجارت فرار مالياتي تجارت نمي كنند و همچنين تحت تأثير صادرات محصولات فولادي و پاسخ احتمالي سازندگان و كوهنوردان فولاد و مقاومت در منطقه قرار دارند. اين طرح به پايان مطلوب نخواهد رسيد. با توجه به اينكه ماههاي آخر فعاليت دولت به پايان رسيده است و تا يك سال ديگر شاهد استقرار كامل دولت جديد و انتخاب وزير جديد نخواهيم بود. بنابراين ، حتي اگر اين طرح در مجلس تصويب شود ، اجراي كامل آن ، حداقل ظرف يك سال آينده غيرواقعي به نظر مي رسد. بنابراين ، شفافيت و ساختار هر منطقه قطعاً مي تواند فساد را كاهش دهد. اما آيا بهتر نيست كه به جاي تلاش براي كنترل يارانه هاي كلان در صنعت فولاد ، يارانه ها به طور غير مستقيم مستقيم به مردم داده شود و اين سفره مبارك براي صعود جمع شود؟ آيا بهتر نيست منابع ارزشمند كشور را به نام صادرات به عنوان يارانه به كشورهاي همسايه بدهيم؟
وزير صمت خواستار تشكيل كميته فولاد براي تعيين قيمت ها در بازار شد
بر اين اساس ، در آخرين روز دسامبر سال گذشته ، وزير صنعت ، معدن و تجارت جلسه اي تشكيل داد و خواستار آن شد يك كميته تشكيل دهيد با حضور بخش خصوصي براي پيگيري مسائل مربوط به فولاد ، از جمله فهرست گذاري در بورس سهام. در اين جلسه ، آلارزا رزم حسيني گفت كه اين كميته در مورد كليه مسائل مربوط به فولاد با محوريت توليدكنندگان و بخش خصوصي بحث و تبادل نظر مي كند و تأكيد مي كند كه سيستم تصميم گيري در وزارت صمت سه است. بر اساس: دولت ، پارلمان و بخش خصوصي قوي هستند و از نظر بخش خصوصي هميشه براي تصميم گيري استفاده مي شود.
در سالگرد افتتاح فولاد مباركه در ژانويه 2012 ، مديرعامل شركت فوليد ، حميدرضا عظيميان در مورد روش فوق الذكر و قيمت گذاري محصولات فولاد در بورس اوراق بهادار گفت ، ما 100٪ تصميمات دولت هستيم و رو در رو هستيم تصميمات چهره. اعمال شده: اما متاسفانه استاندارد فولاد هيچ تأثير عملي در كاهش قيمت هاي بازار ندارد. و تصميماتي در مورد قيمت محصولات فولادي نتيجه اي نداشته است. ميزان مصرف فولاد اين كشور 16 ميليون تن و توليد فولاد 25 ميليون تن است ، با اين حال دليل آشفته بازار فولاد مشخص نيست و اين نشان مي دهد كه مديريت فولاد مباركه مختل شده است. ما محصولات را به درب بورس اوراق بهادار يا هر كارخانه بخش ديگر توليد و تحويل مي دهيم. بنابراين ، ما از اين امر بي اطلاع هستيم و قطعاً سرنوشت محصولات فولاد مباركه به عهده فولاد مباركه پس از توليد در بازار نيست.
در صورت ادامه روند ، كل زنجيره فولاد به خواب مي رود.
علاوه بر اين ، وزير عمليات اصفهان ذوب آهن روند فولاد را مانعي در برابر صادرات دانست و اعلام كرد كه با ادامه روند اجراي فولاد طي چند ماه ، كل زنجيره فولادي از بالادست به پايين دست متوقف خواهد شد. با اين وجود ارز در كشور وجود ندارد و توليدكنندگان مجبورند ارز مورد نياز خود را تأمين كنند. به طور كلي وجود بورس اوراق بهادار 100٪ با قيمت گذاري مغايرت دارد و رانت با قيمت گذاري در بورس ايجاد مي شود. همچنين بايد توجه داشت كه در بورس اوراق بهادار در دنيا قيمتي وجود ندارد و بورس سهام بازار عرضه و تقاضا است. يكي ديگر از محدوديت هاي اين سياست ، به دليل كاهش شديد قيمت هاي آن ، فولادسازان را مجبور به ارائه تنها 70٪ از قيمت جهاني محصولات در بورس اوراق بهادار كرد ، كه به نوبه خود منجر به حدس و گمان در بازار شد.
سيد جاويد جهرمي ، معاون عمليات بورس كالا ، نيز اعتراف كرد كه روند قيمت گذاري زنجيره فولاد مشروط بر اينكه همه طرفين متعهد باشند، قابل قبول است.
وي تأكيد كرد: اگر سياستگذار لايه اي از اين زنجيره را بدهد ، بايد اصلاح شود و به جاي تداخل در قيمت ، از ابزارهاي ديگر استفاده شود. اگر كالايي قابل تجارت باشد ، مانند بسياري از كالاها ، كشور را در زنجيره دوم ترك مي كند. شيوه هاي قيمت گذاري در زنجيره فولاد قابل قبول است. مشروط بر اينكه همه احزاب آن را رعايت كنند. در حالي كه سياست قيمت گذاري فولاد نسبت به دو سال گذشته اهميت بيشتري ندارد. بنابراين ، بايد كار كارشناسي انجام شود تا مشخص شود كه چرا طي دو سال گذشته به نتيجه اي نرسيده ايم؟ همزمان با نوسانات ارز ، نامه اي صادر شد مبني بر اينكه ظرف مدت سه ماه ، هر شخصي و هر اندازه كه بخواهد مي تواند صادر كند. اين به معناي ايجاد كمبود عرضه در بازار است و اين مسئله باعث آشفتگي بازار شده است.
بنابراين ، با بيان همه انتقادات و ضعف هاي اين سياست ، يا در مسئله حذف آن ، معاون اول رئيس جمهور حاضر شد تا مجدداً اين سياست را بررسي كند ، ابهامات و ايرادات آن را برطرف كند.
دستور معاون اول رئيس جمهور براي اصلاح و اصلاح روش عرضه و تقاضاي فولاد.
سرانجام ، محمد شريعتمداري (وزير تعاون ، كار و رفاه اجتماعي) در نامه اي خطاب به محمد نهاونديان (معاون اقتصادي رئيس جمهور) درخواست بررسي معاون اول رئيس جمهور ، اسحاق جهانگيري را صادر كرد. دستورالعمل تجديد نظر و بازنگري فرآيند مذكور را تأكيد كرد و تأكيد كرد كه روش عرضه و تقاضاي زنجيره فولاد بايد به گونه اي اصلاح و اصلاح شود كه هيچ سيگنال منفي به بازار سهام داده نشود.
در نامه وزير تعاون ، كار و رفاه اجتماعي به معاون اول رئيس جمهور آمده است كه ، “علاوه بر كاهش صنعت ، سهم 15 درصدي صنعت فولاد در بازار سرمايه ، روش تنظيم بازار فولاد را در نظر بگيريد. صادرات ، سرمايه و اعتماد عمومي صدمات جدي به اقتصاد وارد مي كند. اين امر باعث ايجاد ناامني اقتصادي ، اجتماعي و سياسي خواهد شد. وزارت كار و شركت هاي تابعه آن 20٪ سهم در معادن و صنايع فولاد كشور دارند و نظرات آنها مورد توجه قرار نمي گيرد. پيش نويس قوانين ، بنابراين قوانين تنظيم بازار فولاد توسط وزارتخانه هاي سكوت ، كار و اقتصاد هماهنگ مي شود. “و مشاركت شركت ها و سازمان هاي بزرگ فولاد در اين زنجيره بايد به روشي روشن شود ، شفاف ، بدون ابهام. و بدون امكان تمرين سليقه هاي شخصي و غير تخصصي ، و جلوگيري از ايجاد رانت توسط برخي از افراد كه نمونه بارز آن هستند. “
انتهاي پيام
- یکشنبه ۱۵ فروردین ۰۰ ۱۲:۱۹ ۱۹ بازديد
- ۰ نظر