استفاده از عصاره‌هاي گياهي براي جلوگيري از پوسيدگي محصولات كشاورزي

محققان دانشگاه فردوسي مشهد يك مطالعه آزمايشگاهي بر روي خواص ضد باكتريايي سه عصاره گياهي آويشن ، مريم بنفشه و انار در مهار باكتري هاي پوسيدگي گياه انجام دادند. به گزارش مجله ايراني ، باكتري ها يكي از عوامل اصلي بيماري هاي گياهي هستند و به بسياري از محصولات كشاورزي آسيب مي رسانند. اين عوامل …

استفاده از عصاره‌هاي گياهي براي جلوگيري از پوسيدگي محصولات كشاورزي https://majalehirani.ir/2021/استفاده-از-عصاره‌هاي-گياهي-براي-جلوگي/ Thu, 09 Sep 2021 21:03:15 0000 اقتصاد https://majalehirani.ir/2021/استفاده-از-عصاره‌هاي-گياهي-براي-جلوگي/ محققان دانشگاه فردوسي مشهد يك مطالعه آزمايشگاهي بر روي خواص ضد باكتريايي سه عصاره گياهي آويشن ، مريم بنفشه و انار در مهار باكتري هاي پوسيدگي گياه انجام دادند. به گزارش مجله ايراني ، باكتري ها يكي از عوامل اصلي بيماري هاي گياهي هستند و به بسياري از محصولات كشاورزي آسيب مي رسانند. اين عوامل …

محققان دانشگاه فردوسي مشهد يك مطالعه آزمايشگاهي بر روي خواص ضد باكتريايي سه عصاره گياهي آويشن ، مريم بنفشه و انار در مهار باكتري هاي پوسيدگي گياه انجام دادند.

به گزارش مجله ايراني ، باكتري ها يكي از عوامل اصلي بيماري هاي گياهي هستند و به بسياري از محصولات كشاورزي آسيب مي رسانند. اين عوامل بيماري زاي گياهي مي توانند عمر مفيد سبزيجات را كوتاه كرده و به آنها صدمه وارد كرده و ضررهاي اقتصادي به كشاورزان و توليدكنندگان محصولات گياهي وارد كنند.

در سالهاي اخير؛ استفاده نادرست از عوامل شيميايي و آنتي بيوتيك ها براي كنترل بيماري هاي گياهي منجر به مقاومت در برابر باكتري هاي بيماري زا شده است. به همين دليل ، تركيبات با منشا طبيعي به عنوان يك رويكرد م effectiveثر و ايمن براي جلوگيري از رشد باكتري ها و بهبود ماندگاري مواد غذايي معرفي شده اند. عصاره هاي گياهي به دليل خاصيت ضد ميكروبي ، داراي پتانسيل بالايي براي استفاده به عنوان نگهدارنده طبيعي هستند و مي توان از آنها براي كنترل پوسيدگي و افزايش ماندگاري محصولات گياهي استفاده كرد.

گياهاني مانند انار ، پونه كوهي و مريم گلي به دليل وجود برخي از اين تركيبات خاص مي توانند از آسيب به محصولات گياهي جلوگيري كنند. بر اين اساس ، محققان دانشگاه فردوسي مشهد تحقيقي را انجام دادند و از اين عصاره ها استفاده كردند و از خواص ضد باكتريايي آنها در مهار دو باكتري كه باعث پوسيدگي گياه مي شوند ، استفاده كردند.پكتوباكتريوم كاروتووروم و pseudomonas aeruginosa) وارسي.

اين مطالعه در آزمايشگاه انجام شد و عصاره ها در آزمايشگاه با جمع آوري سه گياه آويشن شيراز ، مريم بنفش و انار تهيه شد. براي مطالعه اثرات ضد باكتريايي اين گياهان ، محققان در آزمايشگاه اقدام به كشت باكتري كردند و با افزودن عصاره هاي گياهي به محيط كشت باكتريايي ، اثرات ضد باكتريايي اين گياهان مورد بررسي قرار گرفت.

نتايج اين مطالعه نشان داد كه به طور كلي عصاره هاي Zataria multiflora داراي خواص ضد باكتريايي قوي تري نسبت به عصاره مريم بنفشه و انار هستند و نسبت به عصاره هاي Zataria multiflora نسبت به Pectobacterium Pseudomonas حساس تر هستند. همچنين مشخص شد كه استفاده از عصاره مريم گلي بنفش و انار نتايج بهتري نسبت به ساير عصاره هاي تركيبي به همراه داشته است.

محققان مي گويند: “با توجه به اين واقعيت كه استفاده از تركيبات شيميايي آنتي بيوتيك تأثيرات مخربي بر سلامت غذا دارد و مشكلاتي مانند ظهور سويه هاي باكتريايي مقاوم به آنتي بيوتيك ها را ايجاد مي كند ، بنابراين ، نياز به كنترل فعاليت هاي ميكروبي در صنايع غذايي ضروري است. استفاده از عصاره هاي گياهان دارويي ممكن است روشي مناسب ، مقرون به صرفه و ايمن براي آن باشد

در انجام اين تحقيق ، ليلا بنديان و محمد مقدم. محقق از گروه باغباني با معصومه بحرين ؛ استاديار زيست شناسي دانشگاه فردوسي مشهد شركت كرد.

يافته هاي اين مطالعه به عنوان مقاله اي در مجله ميكروبيولوژي مواد غذايي با عنوان “بررسي خواص ضد باكتريايي و هم افزايي عصاره هاي اتانولي آويشن ، مريم بنفشه و انار بر روي باكتري هاي پوسيدگي سبزيجات” منتشر شد.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.